AFGELAST

Bloemenjaarmarkt Groningen afgelast in verband met coronavirus 

Op 12 maart hebben het Nederlandse kabinet en het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) aangescherpte corona-maatregelen bekend gemaakt. Deze maatregelen hebben effect op alle bijeenkomsten met meer dan 100 bezoekers.

 

Gezien het grote aantal, veelal internationale, bezoekers van de Bloemenjaarmarkt is door opdrachtgever Groningen City Club besloten de bloemenjaarmarkt editie 2020 geen doorgang te laten vinden!

 

Meest zwaarwegend punt daarbij is het risico ten aanzien van de volksgezondheid. De bloemenjaarmarkt, die jaarlijks plaatsvindt op Goede Vrijdag, zou dit jaar georganiseerd worden op 10 april. 

De organisatie verwelkomt alle bezoekers graag weer in 2021.

BLOEMENDEPOT

De grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland 

Traditiegetrouw vindt op deze dag de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland plaats. De Bloemenjaarmarkt – Bloemetjesmarkt in de volksmond – trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers.

 

In de binnenstad van Groningen bieden ruim honderd marktkooplui hun waren aan. Verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen en zaaigoed, tuin- en kuipplanten, gereedschap en toebehoren: vrijwel alles is er te vinden. Er zijn kramen en activiteiten in de Oude Ebbingestraat, op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt, het A-Kerkhof en de Brugstraat. 

 

 

“Al in de vroege ochtend stond de binnenstad van Groningen vol met meer dan honderd marktkramen. Het is Goede Vrijdag en dus is het stadscentrum het decor van de jaarlijkse Bloemenjaarmarkt. ”

©2016 ZieOmmeZijde BV

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon
  • White TripAdvisor Icon