top of page

Parkeren

LET OP: GEWIJZIGDE UIT- EN OPSTAPPLAATS VOOR TOURINGCARCHAUFFEURS

Sinds juli 2022 is de binnenstad van Groningen auto- en busvrij.

 

MET HET OPENBAAR VERVOER

In de buurt van de Grote Markt zijn 3 centrumhaltes: aan de westzijde bij de Westerhaven, aan de zuidzijde op het Gedempte Zuiderdiep/Gedempte Kattendiep en aan de oostzijde bij het Provinciehuis en de Stadsschouwburg aan de Turfsingel (zie kaartje). Deze haltes zijn uitsluitend te gebruiken voor lijnbussen.

Voor meer reisinformatie bezoek https://www.qbuzz.nl/gd/
 

INFORMATIE VOOR TOURINGCARS

De halte Stadsschouwburg is niet meer beschikbaar als uit- en opstapplaats voor touringcars. Touringcars kunnen gasten laten uit- en instappen bij de tijdelijke halte op het Damsterdiep ter hoogte van Damsterdiep 24Vanaf hier is het 7 minuten lopen naar de Grote Markt. Tot ongeveer 11.00 uur worden de touringcars ontvangen door onze hosts. De host maakt een afspraak met de chauffeur en gasten van de touringcar over het ophaalmoment aan het einde van de dag. Tevens informeren zij de chauffeur over de route naar de parkeerplaats Kardinge.

 

Uit- + instappen gasten 

Tijdelijke halte voor touringcars tijdens de bloemenjaarmarkt

Damsterdiep ter hoogte van huisnummer 24

 

Nadat de gasten zijn uitgestapt, begeleiden we u naar de volgende busparkeerplaats op het Kardinge terrein.

 

Parkeren bus 

Kardinge P+R 

Kardingerplein 1

9735 AA Groningen

Route via Damsterdiep, Rijksweg, N46 naar Noorddijk, Afrit 4 Kardinge

MET DE AUTO 

Let op: ernstige verkeershinder in Groningen door Operatie Ring Zuid. Wij raden u aan gebruik te maken van het openbaar vervoer of via een P+R te reizen. Zie voor meer informatie www.operatieringzuid.nl en www.groningenbereikbaar.nl

Komt u vanuit de richting van Duitsland, volg dan de ‘P-Route Bloemenjaarmarkt’.

U wordt binnendoor verwezen naar parkeergelegenheid bij P+R Meerstad of Kardinge en ter plekke naar de dichtstbijzijnde parkeerplek geleid door verkeersregelaars. Er is extra businzet om u snel en makkelijk naar het centrum te brengen. De kosten voor een P+R ticket zijn € 6,-. (Alleen PIN-betaling mogelijk).

PARKEERGARAGES

I.v.m. de drukte raden we u af om met de auto naar de binnenstad te komen en adviseren we u gebruik te maken van de P-Route of een P+R. Toch in de binnenstad parkeren? Kijk dan op gemeente.groningen.nl/parkeergarages voor de betaalde parkeergarages in de buurt.

OP DE FIETS

Woont u (in de buurt van) Groningen? Dan adviseren we u om op de fiets te komen. U parkeert uw fiets veilig in één van de gratis fietsenstallingen in het centrum. Kijk hier voor meer informatie.

Schermafbeelding 2024-03-28 om 14.14.43.png

Wat bezoekers over de bloemenjaarmarkt zeggen 

“Zo fijn dat ik op 1 dag alle bloemen voor mijn tuin kan kopen voor zo'n mooie prijs. En nog gezellig ook.”

bottom of page